Try this

TOMAAT-PAPRIKASOEP met PARELCOUSCOUS

ken je de smaak umami? Deze vijfde smaak, naast zout, zoet, zuur en bitter, staat bekend als vol, aangenaam en hartig. In dit recept zorgen de tomaten voor umami, die wordt versterkt door de zoete smaak van de abrikozen

INGREDI√čNTEN/persoon 
1/2 ui
1 knoflookteen
2 tomaten
1/2 rode paprika
25 gr gedroogde abrikozen
2 takjes verse dragon
30 gr parelcouscous
1 kleine ciabatta
25 gr zure room
25 gr geraspte grana padano
1 el olijfolie
1/2 groentebouillonblokje
peper & zout naar smaak

Bak de gesnipperde ui en knoflook goudbruin, voeg de stukjes tomaat, paprika en abrikozen toe. Voeg 200ml kokend water/persoon toe en verkruimel het bouillonblokje. Kook de soep 15 min. Kook ondertussen de parelcouscous, 12 min. en laat dan zonder deksel uitstomen. snijd de ciabatta in dunne repen en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak ze goudbruin in de oven. Mix ondertussen de soep met de helft van de zure room, roer de parelcouscous erdoor. Garneer de soep met de overige zure room, de dragon en de grana padano. Serveer met de ciabatta repen.

SMAKELIJK!