mindful moves

group training

Tijdens de les focussen we op wat we in ons lichaam voelen. Voor onze geest lijkt dat in het begin altijd een saaie oefening, die wil namelijk vooruit, die wil naar buiten gericht blijven. Ons lichaam is onze aarding in het hier en nu, ons lichaam kan nooit ergens anders zijn. Onze geest reist graag naar het verleden of de toekomst. Onze aandacht richten op lichamelijke sensaties is dé manier om te vertragen en stil te staan in het moment. Juist ons lichaam kan ons zo goed helpen om Mindfulness te beoefenen. In het lichaam betekent uit het hoofd!

Het belang van lichaamsbewustzijn wordt tegenwoordig ook onderschreven door de neurowetenschap. Het eenvoudigweg  opmerken van wat je lichamelijk voelt, bevordert jouw emotionele balans. Vriendschap sluiten met je lichaam en al haar sensaties kunnen tot grondige verandering leiden in zowel het denken als het doen. Door heel bewust te voelen wat elke beweging, teweegbrengt in je lichaam, kun je een open relatie ontwikkelen met jezelf. Bovendien kun je alleen goed voor jezelf zorgen als je je bewust bent van je lichaam. Met nieuwsgierigheid en aandacht voelen, kan je levensbeleving veranderen.

Tijdens de training laad je jouw accu weer op, je pakt stress bij de wortels aan: je leert je aandacht sturen, schakelen en de stressknop hanteren. Noem het je gereedschapskist! Tijdens de training vult de kist zich met handige tools die je in je dagelijkse leven, werk en relaties toepast. Je maakt ze eigen zodat je er je leven lang profijt van hebt.

Mindful Yoga & Pilates 

Tijdens een sessie Mindful Moves komen zowel Yoga- als Pilatesoefeningen aan bod.   Tijdens de les richten we ons niet zo zeer op spiertraining (wat wel zo is bij de Pilates en Yogalates lessen). We schenken vooral aandacht aan ademhaling en beweging, het leren kennen van je grenzen en het versterken van je energie.  Je ervaart  hoe fijn het is om meer ontspannen te zijn.  Alle lichamelijke ritmes zoals je hormoonstelsel, je immuunsysteem en je zenuwstelsel worden gesynchroniseerd.

TERUG